ASTROTURISME

Les condicions naturals del Montsec li permeten aixoplugar-se sota el millor cel de Catalunya i un dels millors del món: baixa pluviometria, alt percentatge de nits serenes, bona estabilitat de les imatges i sobretot la constatació de la baixa contaminació lumínica. En aquestes característiques es fonamenta la seva elecció per construir-hi el Parc Astronòmic Montsec (PAM).

El territori MONTSEC ha estat reconegut i certificat com a Destinació Turística i Reserva Starlight pel Programa M&B de la UNESCO. Aquesta distinció l’acredita com un dels millors cels del món per a l’observació astronòmica i per a la realització d’activitats turístiques basades en aquest recurs (valors científics, naturals, culturals i paisatgístics).

  

Montsec Sud

Montsec Nord

Segre-Rialb

4b2
4b2
Observatori aula
Observatori aula
Parc de Telescopis
Parc de Telescopis
L'ull del Montsec
L'ull del Montsec
Parc de telescopis
Parc de telescopis
Exposició permanent
Exposició permanent

La característica fonamental del Parc Astronòmic Montsec (PAM), nucli del seu caràcter innovador i singular, és el lligam que estableix entre les tres vessants de la seva activitat: recerca-investigació, educació-formació i divulgació-turisme. 

 

El Parc Astronòmic Montsec (PAM) està format per l’Observatori Astronòmic del Montsec (OadM), vessant científica i de recerca, i el Centre d’Observació de l’Univers (COU), vessant formativa-educativa i divulgativa-turística. 

El Centre d’Observació de l’Univers (COU) acosta el visitant al món de l’astronomia i al medi natural del Montsec, establint un nexe d’unió entre turisme i ciència. Està format per l’Exposició Permanent sobre astronomia, ciències de l’espai i protecció del cel fosc; pel Planetari l’Ull del Montsec, l’únic planetari Open 3D del món, i pel Parc de Telescopis, que compta amb tres observatoris (un d’ells és un observatori-aula) i diversos telescopis portàtils. El COU ofereix visites conduïdes nocturnes i diürnes. 

 

(Informació i venda d’entrades a: www.parcastronomic.cat
 

GALERIA FOTOGRÀFICA