ASTROTURISME

Les condicions naturals del Montsec li permeten aixoplugar-se sota el millor cel de Catalunya i un dels millors del món: baixa pluviometria, alt percentatge de nits serenes, bona estabilitat de les imatges i sobretot la constatació de la baixa contaminació lumínica. En aquestes característiques es fonamenta la seva elecció per construir-hi el Parc Astronòmic Montsec (PAM).

El territori MONTSEC ha estat reconegut i certificat com a Destinació Turística i Reserva Starlight pel Programa M&B de la UNESCO. Aquesta distinció l’acredita com un dels millors cels del món per a l’observació astronòmica i per a la realització d’activitats turístiques basades en aquest recurs (valors científics, naturals, culturals i paisatgístics).

  

Montsec Sud

Montsec Nord

Segre-Rialb

La característica fonamental del Parc Astronòmic Montsec (PAM), nucli del seu caràcter innovador i singular, és el lligam que estableix entre les tres vessants de la seva activitat: recerca-investigació, educació-formació i divulgació-turisme. 

 

El Parc Astronòmic Montsec (PAM) està format per l’Observatori Astronòmic del Montsec (OadM), vessant científica i de recerca, i el Centre d’Observació de l’Univers (COU), vessant formativa-educativa i divulgativa-turística. 

El Centre d’Observació de l’Univers (COU) acosta el visitant al món de l’astronomia i al medi natural del Montsec, establint un nexe d’unió entre turisme i ciència. Està format per l’Exposició Permanent sobre astronomia, ciències de l’espai i protecció del cel fosc; pel Planetari l’Ull del Montsec, l’únic planetari Open 3D del món, i pel Parc de Telescopis, que compta amb tres observatoris (un d’ells és un observatori-aula) i diversos telescopis portàtils. El COU ofereix visites conduïdes nocturnes i diürnes. 

 

(Informació i venda d’entrades a: www.parcastronomic.cat
 

GALERIA FOTOGRÀFICA
 

© 2016  -  Consell Comarcal de la Noguera - Carrer Àngel Guimerà, 28-30, 25600 Balaguer, Lleida   -  Telf. 973 448 933 

Parc Astronòmic Montsec