El CEL del MONTSEC de dia està reconegut com una de les millors zones de vol lliure a nivell mundial. I de nit, certificat pel Programa M&B (Home i Biosfera) de la UNESCO com un dels millors cels del món per a l’observació del cosmos i del firmament, per això s’hi ha construït el Parc Astronòmic Montsec (PAM)

 

La gran varietat d’espais naturals del Montsec permeten la pràctica d’un gran nombre d’activitats de turisme actiu plenament en contacte amb la natura, tant d’aire, com d’aigua, com de terra. Destaquen l’espectacular congost de Mont-rebei i el Centre BTT Montsec – la Noguera.
 

GALERIA FOTOGRÀFICA
 

MONTSEC, Muntanya, Aigua i Cel

El territori de la marca turística MONTSEC està situat a les portes del Pirineu i abasta la comarca de la Noguera i l’extrem sud de la comarca del Pallars Jussà. El MONTSEC té una proporció ideal de natura, aventura, cultura, ciència i gastronomia.

 

La gran diversitat d’elements i contrastos del MONTSEC li confereixen un tarannà aventurer i alhora acollidor que captiva el visitant i el transporta a un món de sensacions i experiències que no el deixen indiferent: muntanyes, valls, rius, embassaments, congostos, boscos i terres de secà, tot allò que el vent i l’aigua van esculpir en el passat, avui se’ns presenta com una porta oberta al gaudi de volar, navegar o passejar.

Montsec Sud

Montsec Nord

Segre-Rialb

Ermita de la Pertusa
Ermita de la Pertusa
Congost de Mont-rebei
Congost de Mont-rebei
Montsec i Embassament de Camarasa
Montsec i Embassament de Camarasa
Embassament de Camarasa
Embassament de Camarasa
Congost de Terradets
Congost de Terradets
Centre BTT Montsec-La Noguera
Centre BTT Montsec-La Noguera