Montsec Nord

Epicentre – Centre de Visitants del Pallars Jussà (Tremp):

Punt neuràlgic de la informació turística de la comarca del Pallars Jussà i on s’explica el seu patrimoni cultural i natural a través de diferents espais (tel. 973 653 470 – www.pallarsjussa.net/epicentre).

Castell i col.legiata de Mur(s. X):

Fou propietat del cavaller Arnau Mir de Tost, i s’hi va preparar la conquesta de les terres que a l’altre costat del Montsec estaven en possessió dels musulmans (tel.677 701 820 – www.castellmur.cat).

Congost de Mont-rebei(accés nord):

S’hi arriba des del poble d’Alsamora (Sant Esteve de la Sarga) o des del Pont de Montanyana, fins a la zona de la Masieta. A més de senderisme, també s’hi pot practicar piragüisme (www.montsecactiva.com - www.zenithaventura.com).

Embassament de Terradets:

Al seu entorn comencen gran quantitat de rutes per descobrir una fauna i una flora autòctones de gran varietat i riquesa. Al voltant trobareu unes magnífiques instal.lacions per a la pràctica dels esports nàutics (www.pallarsjussa.net).

Tren de la Pobla
Tren de la Pobla
Museu d'Isona i Conca Dellà
Museu d'Isona i Conca Dellà
Col·legiata de Mur
Col·legiata de Mur
Castell de Llordà
Castell de Llordà
Alsamora
Alsamora
Congost de Terradets
Congost de Terradets

Casa Bonifaci i Museu de Llimiana:

Dóna a conèixer la història de Llimiana i de la família dels Bonifaci. Aquest museu forma part de la Xarxa d’Espais de Memòria de Catalunya (tel. 973 650 773 – www.llimiana.cat).

Museu d’Isona i la Conca Dellà:

Centre d’acollida del Parc Cretaci, és l’escenari d’un apassionant viatge en el temps per un territori que havia estat habitat per alguns dels últims dinosaures que van trepitjar la terra (tel. 973 665 062 – www.parc-cretaci.com).

Castell de Llordà (s. XI):

Construït per Arnau Mir de Tost, és un dels millors exemples d’arquitectura no estrictament religiosa, sinó de caire residencial, més importants d’època altmedieval conservats a Catalunya (tel. 973 665 062 – www.isona.cat).