NATURA i TURISME ACTIU

Montsec Sud

Montsec Nord

Segre-Rialb

Caiac a Canelles
Caiac a Canelles
La Transsegre
La Transsegre
Escalada
Escalada
Parapent_a_Àger
Parapent_a_Àger
El Montsec des de el Montroig
El Montsec des de el Montroig
Campionat d'ala delta
Campionat d'ala delta
GALERIA FOTOGRÀFICA
 

El Montsec compta amb una oferta variada d’activitats de turisme actiu de cel, terra i aigua en plena natura i sota un cel Starlight.

Cel
Les valls d’Àger i de Meià estan reconegudes com unes de les millors zones de vol lliure a nivell mundial. La vall d’Àger durant l’any acull campionats del món, de Catalunya i d’Espanya de parapent i ala delta. Al Montsec els amants del vol lliure poden practicar parapent, ala delta, vols en globus i ultralleuger i també vols amb paramotor i paratrike.

Terra
El Montsec convida a practicar el senderisme per l’espectacular congost de Mont-rebei, el congost de Mu, les rutes senyalitzades a la vall d’Àger, a Vilanova de Meià, a les Avellanes i Santa Linya, a Camarasa, etc.

Les parets verticals del Montsec són llocs coneguts i únics per a l’escalada, com ara Sant Llorenç de Montgai, el congost de Terradets, Vilanova de Meià, Santa Linya, Àger, Os de Balaguer, Camarasa, Cubells, Alòs de Balaguer, etc.

També es practica l’espeleologia en coves com el Forat de l’Or de Llimiana, la cova dels Muricecs a Cellers, la cova del Tabac a Camarasa i la cova Negra a Os de Balaguer.

Aigua
Els embassaments de Camarasa, Canelles, Cellers, Sant Llorenç de Montgai, Santa Anna i Rialb configuren l’espai d’aigües tranquil.les més gran de Catalunya, on es pot practicar piragüisme, passejades en llanxa amb motor, surf de vela, esquí-bob, etc. Al riu Segre, on les aigües són més braves, es pot practicar ràfting i mini-ràfting, i barranquisme al riu Rialb.

Entre el verd del paisatge boscós i el blau de les làmines d’aigua trobem espais amb una flora i una fauna riques i variades, com les de la reserva natural de Sant Llorenç de Montgai i l’aiguabarreig del Segre amb la Noguera Pallaresa.
 

Descarrega't la guia de turisme actiu

 

Un viatge amb BTT pel Montsec i la Noguera

Centre BTT Montsec-la Noguera, integrat dins la xarxa BTT de Catalunya

És un espai de lliure accés pensat per als practicants de la bicicleta tot terreny (BTT), amb 490km d'itineraris perfectament senyalitzats que es despleguen per tres municipis (Àger, les Avellanes i Santa Linya i Os de Balaguer). Les rutes parteixen de dos punts d'acollida amb serveis d'informació, lloguer, neteja i apartcament de bicicletes, entre d'altres.

 

Les rutes amb BTT transcorren per indrets naturals verges, algunes d'elles al voltant dels embassaments que configuren l'espai d'aigües tranquil.les més gran de tot Catalunya. Podreu gaudir d'una gran diversitat paisatgística durant tot l'any i de la riquesa patrimonial de la comarca.

 

Què ofereix el Centre BTT Montsec-la Noguera

-19 rutes  (4 molt fàcils, 4 fàcils, 6 difícils i 5 molt difícils), 4 variants i 3 enllaços.

-490 km de circuits que transcorren entre embassaments, congostos, patrimoni i espais d'alta muntanya amb impressionants panoràmiques.

-2 punts d'acollida: Monestir de les Avellanes i Càmping Vall d'Àger i 3 punts d'informació.

-5 punts de sortida de els rutes: Monestir de les Avellanes, Tartareu, Os de Balaguer, Fontdepou i Càmping Vall d'Àger

 

Informació punts d'acollida:

Càmping Vall d'Àger

Ctra. de Balaguer, s/n

25691 Àger

Tel. +34 973 455 200

 

Monestir de les Avellanes

(C-12, km 181)

25610 Os de Balaguer 

Tel. +34 973 438 006

Futlletó del Centre BTT

TRACKS