PATRIMONI

Montsec Sud

Montsec Nord

Segre-Rialb

Museu de la Noguera
Museu de la Noguera
Espai Orígens
Espai Orígens
Dolmen de Sòls de Riu
Dolmen de Sòls de Riu
Col·legiata de Sant Pere de Ponts
Col·legiata de Sant Pere de Ponts
Col·legiata d'Àger
Col·legiata d'Àger
Castell de Mur
Castell de Mur
GALERIA FOTOGRÀFICA
 

El Montsec és un indret on la natura es confon amb la història i on cada moment històric ha deixat la seva empremta, resseguir el traç d’aquells que antigament habitaren aquestes contrades és part del viatge de la memòria que es pot viure al Montsec.

Al Museu d’Isona i la Conca Dellà és ben fàcil de comprovar que fa més de 165 milions d’anys el Montsec era habitat pels dinosaures.

A la zona del Montsec resten nombrosos vestigis de diverses èpoques prehistòriques, com són les pintures rupestres (declarades patrimoni de la humanitat), entre les quals destaquem la cova dels Vilars (Os de Balaguer) i la cova del Parco (Alòs de Balaguer), i els dòlmens, com són el de Sòls de Riu (Baronia de Rialb) i la Lloella del Llop (Vilanova de Meià).

Per entendre i interpretar aquestes èpoques recomanem visitar Seró Espai Transmissor (Artesa de Segre), el Centre d’Interpretació de l’Or del Segre (Balaguer), la Roca dels Bous  - Espai Orígens (Sant Llorenç-Camarasa) i el Museu de la Noguera (Balaguer). 

Haver estat l’avantguarda de la Catalunya Vella, terra de frontera i part important del Comtat d’Urgell va deixar empremta en viles, castells, esglésies i monestirs. En destaquem el conjunt arquitectònic de Castell de Mur, la col.legiata de Sant Pere (Ponts), el monestir de Santa Maria de les Avellanes (Os de Balaguer), el castell de Montsonís (Foradada), el castell de Llordà (Isona) i la col.legiata de Sant Pere (Àger).

Vells costums i tradicions s’apleguen al Montsec, com ara: el Ranxo de Ponts, la Trobada de Campaners d’Os de Balaguer, Boletus-Fira del Bolet d’Isona, etc. Festes que destaquen per la seva peculiaritat són: Balaguer Medieval, la Transsegre a Balaguer i Camarasa, Montgai Màgic...
 

DESCOMPTE ESPAIS VISITABLES

Si visites algun d'aquest espais i presentes el teu tiquet d'entrada en els altres se t'aplicarà un descompte.

Vàlid per un any